17.10.17
ΑΡΧΙΚΗ
 
ΣΚΥΡΙΑΝΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

katsikaki.jpgΥΛΙΚΑ για 2 ατομα

 

Μισό κιλό μπούτι από κατσικάκι σκυριανό

Ένα μεγάλο νεροκρεμμυδο Σκύρου

Ένα ματσάκι βότανα Σκύρου από δεντρολίβανο και θυμάρι

Ένα ποτήρι αγουρέλαιο αρωματισμένο με φασκομηλιά

Ένα δαφνόφυλλο

Ένα ποτήρι κρασιού <<ΑΓΑΛΗΝΙ>>

Αλάτι χονδρό από τις αλικες

Φεσκοτριμενο πιπέρι

Μυζήθρα σκυριανή

200 γρ Ρύζι

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Ξεπλένουμε το μπουτάκι και το κόβουμε σε μερίδες.

Ζεσταίνουμε  καλά σκεύος μεσαίας περιμέτρου, ρίχνουμε  το λάδι μαζί με το δαφνόφυλλο και αμέσως μετά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Το περιμένουμε μέχρι να ιδρώσει και τσιγαρίζουμε το μπουτάκι και από τις δυο μεριές αλατίζοντας ελαφρά, μια και το κρέας είναι από τη φύση του λίγο αλμυρό. Πιπερώνουμε  καλά. Προσθέτουμε το ματσάκι με τα βότανα και περιμένουμε να ροδίσει.

Διευκολύνουμε  τα υλικά να συνομιλήσουν ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να θωρακιστεί το κρέας.

Σβήνουμε με κρασί τοπικής παραγωγής και ρίχνοντας 2 ποτήρια νερό,  χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις μελώσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε το κρέας και βγάζουμε το δαφνόφυλλο με τα βότανα.

Συνοδεύουμε με αχνιστό ρύζι πασπαλισμένο με μυζήθρα σκυριανή και στρογγυλά κομμένες πατάτες τηγανητές