18.01.18
 
Το Νησί
ΟΙΚΙΣΜΟΙ
More..περισσότερα...ΤΟ ΧΩΡΙΟ
Χτισμένο από την ανάγκη των κατοίκων να προφυλαχτούν από τους πειρατές σε αθέατη θέση στην δυτική πλευρά ενός τεράστιου ασβεστολιθικού βράχου , το Χωριό με τα ολόλευκα σαν κάτασπρη ανθοδέσμη σπίτια είναι σίγουρο ότι θα σας μείνει αλησμόνητο. Μόνο οι ταράτσες των σπιτιών είναι από σκούρο χρώμα μιας και είναι στρωμένες με ειδικό αργιλώδες χώμα το μελάγγι για να τα προστατεύει από τον ήλιο. Την χώρα διασχίζει ο στενός εμπορικός δρόμος που καταλήγει στη Μεγάλη Στράτα που οδηγεί στο Κάστρο. Στο βορεινό άκρο του χωριού η πλατεία της Αιώνιας ποίησης όπου βρίσκεται το άγαλμα προς τιμήν του ΄Αγγλου ποιητή Μπρούκ και τα δυο μουσεία. Το αρχαιολογικό και το λαογραφικό μουσείο Μάνου Φαλτάιτς. Δίπλα από το Κάστρο το μοναστήρι του Αι -Γιώργη φύλακας και προστάτης του νησιού. Στο χωριό βρίσκονται οι συνοικίες της Πάνω Στράτας ,των Κοχυλιών, ο Ατσιπάς, ο Σκορδάς κ.λ.π. Λίγο πιο κάτω προς την παραλία βρίσκεται το προϊστορικό νεκροταφείο σε πελεκημένους βράχους. Με την απογραφή του 2001 καταμετρήθηκαν στo Χωριό 1748 κάτοικοι.
More..περισσότερα...
 
ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ
More..περισσότερα...Γύρω από την Σκύρο βρίσκονται αρκετά νησάκια, βρυκολακονήσια, σκόπελοι και μέρμηγκες.
More..περισσότερα...
 
ΟΡΗ-ΑΚΡΩΤΗΡΙΑ-ΣΠΗΛΙΕΣ

More..περισσότερα... ΤΑ ΟΡΗ.

Το νότιο μέρος του νησιού αποτελείται από ένα τεράστιο βράχο από μάρμαρο γυμνό από δένδρα και καλλιέργειες. Υψηλότερο βουνό στο νότιο τμήμα, και όλου του νησιού, είναι ο Κόχυλας  με 793 μέτρα υψόμετρο. Ακολουθούν οι Πριώνες με 655 μέτρα, το Φανόπτη, το Κουμάρι στα δυτικά, Ανεμοδούρα και Ξάνεμα δέντρα.
Στο μέσον του νησιού υπάρχει το Κλαρί με 300 μέτρα xartes-2.jpg

More..περισσότερα...
 
TO ΝΗΣΙ ΓΕΝΙΚΑ

More..περισσότερα...

Η νήσος Σκύρος έχει έκταση 209 τχ και η περίμετρος της είναι 111 χιλιόμετρα. Το μεγαλύτερο μήκος του νησιού είναι 29 χιλ. και το μικρότερο πλάτος 2,5 χιλ.
Γεωγραφικά ανήκει στο σύμπλεγμα των Βορείων Σποράδων, βρίσκεται ανατολικά της Εύβοιας από την οποία απέχει 25 μίλια.

More..περισσότερα...
 
ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ
More..περισσότερα...

Στη Σκύρο διασώζεται ακόμα και σήμερα  μια σπάνια ράτσα αλόγου, μικρού μεγέθους το οποίο σύμφωνα με επιστημονική εκδοχή είναι οι τελευταίοι αντιπρόσωποι του «ιππαρίου του Πικερμίου» που έζησε στην Ελλάδα πριν από δεκαεπτά εκατομμύρια χρόνια

More..περισσότερα...