ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΡΟΠΤΡΟ ΡΟΠΤΡΟ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
EYBOIKO ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ
ΔΙΡΦΥΑΚΑ ΝΕΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
ΠΑΡΘΕΝΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
PHOTO-EFECTS
Advertisement
Ποιο μέσο προτιμάτε για την ενημέρωσή σας;
 
Σας καλωσoρίζουμε
Σας καλωσορίζουμε στο Εvia Culture, παρακαταθήκη του Ευβοϊκού πολιτισμού και ιστορίας. Στις σελίδες μας θα βρείτε υλικό που έχει να κάνει με την ιστορία, λαογραφία, λογοτεχνία και τα υπόλοιπα πολιτισμικά στοιχεία της Εύβοιας. Σε αυτή την ιστοσελίδα δε θα βρείτε διαφημιστικές καταχωρήσεις λόγω του ότι ο χαρακτήρας της δεν είναι κερδοσκοπικός. Σκοπός της είναι να λειτουργήσει ως ένα είδος αρχείου, το οποίο θα ενθαρρύνει την έρευνα ή και το απλό ενδιαφέρον γι’ αυτό το πολυδιάστατο νησί. Θεωρούμε τη συμμετοχή σας πολύτιμη όσον αφορά στην ανάγνωση, αλλά ακόμα και στην δημοσίευση δικών σας σχετικών κειμένων στην ιστοσελίδα. Καλώς ήρθατε και καλή πλοήγηση!
 
ΑΝΤΙΑ
 
Εγώ, η Αλίκη και τα Νησιά Μπαρμπάντος του Άρη Πλατχιά

Διαβάστε περισσότερα...«Δυο όνειρα είχε ο Γιάννης από μικρό παιδί. Να κατακτήσει την καρδιά της Αλίκης και να φύγουν μαζί για πάντα στα εξωτικά νησιά Μπαρμπάντος. Όταν όμως θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το πρώτο του όνειρο, μια σειρά από ατυχή γεγονότα και περίεργες συμπτώσεις θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του, κι εκείνον, από τα σύννεφα όπου βρισκόταν, μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω κι από τα τάρταρα. Λίγους μήνες μετά, το ταξίδι του με την Αλίκη στα νησιά Μπαρμπάντος μοιάζει πιο μακρινό από ποτέ. Ο Γιάννης όμως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη…»

 

Το Εγώ, η Αλίκη και τα Νησιά Μπαρμπάντος του Άρη Πλατχιά είναι η ξέφρενη πορεία ωρίμανσης και πραγμάτωσης ενός ονείρου που υποφέρει τα δεινά της αναβολής λόγω ‘καιρικών συνθηκών’. Η έννοια ταξίδι κατά τη διάρκεια του μυθιστορήματος είναι έντονη: μια σχολική εκδρομή, μια ξενάγηση στην κοινωνία της επαρχίας, οι σπουδές στην πόλη, ο άλλος κόσμος, η κόλαση, ο παράδεισος συγκροτούν τη δομή του μυθιστορήματος, όχι αναγκαστικά με την ίδια σειρά. Ο κάθε χαρακτήρας διανύει τα προσωπικά του χιλιόμετρα κι αιωρείται ανάμεσα στους ορισμούς ‘τύχη’ και ‘μοίρα’, είτε ως θύμα είτε ως θύτης. Κι ενώ ο πρωταγωνιστής έχει χαράξει μια καθαρή γραμμή πλεύσης στον χάρτη του, οι εκπλήξεις φαίνεται πως έχουν τον πρώτο λόγο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 4 από 10