ΑΡΧΕΙΟ
Ένας αιώνας μνήμες*

Ένας αιώνας μνήμες*

 

 του Τάσου Μπουλή *

 

 Απόσπασμα από το υπό έκδοση βιβλίο του ακούραστου δασκάλου της Οκτωνιάς ...

 

Η μαθητική ζωή των θρανίων τελείωσε. Είμαι 22 χρονών νέος τώρα, μ’ ένα δίπλωμα στα χέρια μου και πρέπει να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην κοινωνία, να μορφώσω τα παιδιά ενός οποιουδήποτε χωριού, όπου θα τοποθετηθώ. Ένα δύσκολο έργο βέβαια, που θέλει μεγάλη προσοχή, αλλά και μεγάλη εκπαιδευτική κατάρτιση, ικανή και μεγάλη μόρφωση. Πρώτα διορίστηκα στα Στύρα, για έξι μήνες ως αναπληρωτής ενός άλλου συναδέλφου, που μετεκπαιδευόταν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Ο ΚΡΟΤΟΣ»
Διαβάστε περισσότερα...  «Ο ΚΡΟΤΟΣ»

 

Η μικρή ζωή μιας έμμετρης σατιρικής εφημερίδας του Αλιβερίου το 1934

 

Αθήνα του 1934. Μπορεί ο «Ρωμιός» η σατιρική εφημερίδα του Γεωργίου Σουρή να έχει σταματήσει την έκδοσή της από το 1918, όμως στο Αλιβέρι του 1934 κάνει δειλά τα πρώτα της βήματα μια μικρή έμμετρη σατιρική εφημεριδούλα. Τίτλοι της «Ο ΚΡΟΤΟΣ». Υπότιτλος «και εις την αλήθεια πρώτος».

Συντάκτης και ιδιοκτήτης

Γεώργιος ο Μαργαρίτης

Βγαίνει μέσα στ' Αλιβέρι

Απ' ενός εργάτου χέρι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

 

Διαβάστε περισσότερα...Προς Άπαντας τους κατοίκους της Κοινότητος Αυλωναρίου Αγαπητοί συμπολίται Με ευχαρίστησι σας γνωρίζομε ότι δια της υπ’ αριθμ. 772/1964 αποφάσεως του Πρωτοδικείου Χαλκίδος, ανεγνωρίσθη ως νόμιμον Σωματείον ο «ΕΞΩΡΑΊΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εν Αυλωναρίω κάποτε......
 

Διαβάστε περισσότερα...Εν Αυλωναρίω κάποτε......

 

«ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» 29 Φεβρουαρίου 1892

 

Γράφουσιν εξ Αυλωναρίω ότι. Εν τη πρωτευούση του Δήμου Αυλώνος την 20 τρέχοντος, οι Στυλιανός Δ. Γκιζελής και Παναγιώτης Δήμου, φιλονίκουν περί μιας ράβδου, περί την ένδεκα την ώραν της νυκτός, τυχαίως έφθασαν οι Δημήτριος Μαρούλης και οι αδελφοί Αναστάσιος και Ζήσης Παπανικολάου, λέγεται ότι είχον αφορμάς και εύροντος στήριγμα περί της ράβδου επετέθησαν κατά του Στυλιανού Γκιζελή δια ροπάλων και λίθων και επλήγωσαν αυτόν εις την κεφαλήν σοβαρώς και εις διάφορα του σώματος μέρη.

Διαβάστε περισσότερα...